Az eseményről

Brutálfutás 7.0 – Életed leghosszabb 7 kilométere!

Mit érdemes tudnod az eseményről?

A verseny összességében jobban hasonlít egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére, mintsem egy átlagos futóversenyre. A résztvevők nem viselnek hagyományos, feltűzött rajtszámot, mint egy futó-vagy bringaversenyen, hanem a karokon filccel felrajzolt számok és a lábakon viselt chippek segítik az időmérést.

A helyszín eleve különleges, egy igazi, épített motocrosspálya 14 dombbal/ugratóval Nyáregyházán (Budapesttől 50 km). A résztvevők óránként rajtoló futamokban indulnak (így több futónak tudunk lehetőséget biztosítani a részvételre), és egy előre meghatározott útvonalon haladnak, amely részben a motocrosspályán, részben a körülötte található erdőben, szántóföldön vezet.

A pálya különlegessége miatt létszámkorlátozás lesz, ezért nevezz időben,nehogy lemaradj!

Az akadályok a pályán: mocsarassá sárosított emelkedők, lejtők,  meredek emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizesárkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített szalag/faléc alatt átbújás vagy felette átugrás, széles szalagból fák között kacskaringós labirintus, felszántott szakaszok.

A 7 kilométeres pálya teljesítése a leggyorsabbaknak 31-33 perc, a kevésbé fürgéknek 55-60 perc körül mozog. Az egyes futamokon elért eredmények alapján a legjobbak délután egy döntő futamban mérik össze az erejüket, ezen futam eredményei alapján történik a korcsoportonkénti eredményhirdetés.

 

A korábbi évek eseményeiről mondtátok:

“Állati élmény volt! Jövőre ugyanitt.”
K.Gyöngyi

 

“Szokták mondani, hogy ismétlés a tudás Anyja/Apja (unisex ), ennél fogva ismételném önmagam: Ismét csak köszönjük szépen, hogy lehetőséget kaptunk összetrutyizni a ruhácskáinkat, köszönjük, hogy megtanulhattuk értékelni a víz tisztaságát és melegségét. Mindenkinek szívből gratulálok, aki teljesítette a tavalyinál is brutálisabb “kiképzést”, egy igazi élmény volt!
A költészet szerelmesei is kiélhették magukat a “füstbe ment terv” akadálynál, a Bikini pártiak pedig igénybe vehették az “Aquapark csúszdáinak” szolgáltatásait Jöhet eső, jöhet szél, a malackodás véget nem ér!
Találkozunk jövőre! Röfögő banda forever!”

Sz. Szilvia

 

“Fiam, te nem vagy normális! Hallom anyám szavait, amint meglátja a fotókat…Lehet, hogy igaza van, de rajtam kívül 850 ember nem volt normális aki rajthoz állt. Tovább olvasom>>
J. Attila

 

“Vessetek meg, röhögjetek ki, vállalom!
Egész életemben arra vágytam, hogy sportolhassak, hogy próbára tegyem magam!
Kicsit későn érő típus vagyok de nem baj, boldoggá tesz egy ilyen verseny, mert újra valahol gyerekek lehetünk és kiléphetünk a mindennapok szabályai és elvárásai alól!”
F. Csilla